İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 gr yeşil erkek soğan
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı ekşi pekmez
Erkek soğanların başındaki püskül kesilir, yıkanır ve yaklaşık olarak 1cm uzunluğunda doğranır.
Bir tavada tereyağı eritilir, içine soğanlar ilave edilerek kavrulur. 5 dakika sonra tavaya 1 çay bardağı su dökülür ve kapak kapatılır.
Yaklaşık 2-3 dakika sonra malzemeler alt üst edilir, içine pul biber, tuz, ekşi pekmez ve kalan su dökülür ve tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
2-3 dakika sonra yumuşayan soğanların üzerine yumurtalar kırılır, karıştırılır ve piştikten sonra tencere ocaktan alınır.
|