Hamuru için:
Yarım paket yaş maya
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g tereyağı
7 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
File fındık
Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine yaş maya, yarım yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyu alıp çatalla karıştırın.
10-12 dakika mayalanması için bekletin.
Ardından üzerine ılık sütü ve 1 çay bardağı unu ekleyip hamur yoğurma aparatıyla karıştırın.
Kasenin üzerini streç filmle kapatıp 10 dakika daha mayalanması için bekletin.
Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını eritip kenara alın.
Ayrı bir kapta Arçelik Resital El Blender’ıyla 1 su bardağı toz şekeri ve 2 yumurtayı iyice çırpın.
Mayalanma süresi bitince Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine bu karışımı ekleyin.
Üzerine erittiğiniz tereyağı ve mahlebi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Son olarak unu azar azar eleyerek ekleyip yoğurmaya devam edin.
Yeniden üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve 3 parçaya ayırın.
Bu 3 eşit parçayı elinizle tezgahta yuvarlayarak uzunlamasına rulo şekline getirin.
Ardından 3 parçanın başlarını bir araya getirip örgü şeklinde örün.
Çöreğinizi yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine alın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20-25 dakika kadar pişirin.
İlk sıcaklığının geçmesi için oda sıcaklığında dinlendirin.
Tatlı çöreğinizi dilimleyip çeşitli marmelatlarla ve Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi’nde hazırladığınız nefis çay eşliğinde servis edebilirsiniz.
|