2 adet Keskinoğlu tavuk göğüs eti
4 dilim ananas
2 dal taze soğan
1 diş sarımsak
½ adet kuru soğan
½ su bardağı mısır nişastası
1 teneke Keskinoğlu Tavuk Suyu
2 adet Keskinoğlu yumurta sarısı
2 adet limon
1 kaşık tereyağı
1 kahve fincanı soya sosu
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı susam yağı
Tuz, karabiber
Ravika Riviera zeytinyağı
Tavuk göğüs etlerini, soğan ve sarımsağı jülyen biçiminde doğrayın. Tavukları nişastaya bulayın. Daha sonra zeytinyağlı kızgın tavada tavukları altın sarısı olana kadar kızartın. Aynı tavada soğan ve sarımsağı soteleyin. Ananasları küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin. Daha sonra soya sosu, limon suyu, bal, pirinç sirkesi, tavuk suyu ve susam yağını ekleyin. En son tavukları sosa ekleyin ve 2-3 dk kadar pişirin. Ocaktan alıp ince doğranmış taze soğan ilave edip servis edin.
|