Muğla Valiliği
5 lt. üzüm şırası
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Tam kurumamış ceviz
Üzüm şırası, ocağa alınan büyük bir tencerede kaynatılır. Şıra kaynarken ayrı bir kapta un ve nişastaya biraz şıra karıştırılarak cıvık bir hamur yapılır. Hamur, içinde topak kalmaması için elekten geçirilir, koyu kıvama dönmeye başlayınca karıştıra karıştıra şıraya ilave edilir. Şıranın yüzü buruşmaya başladığında pişmiş demektir, ocaktan alınır.
Pişen şıra sinilere dökülür, bir gün sonra baklava dilimi şeklinde kesilir, kuruması için bir hafta kadar serilir. Sonra bir bezin içine alınır, saklanır.
Not: Tatlı köfte kışın diğer çerezlerle birlikte yenir, misafire ikram edilir. Şeker ilave edilmediği için tadı da hafiftir.
|