|
Tavada Bayat Ekmekli Gözleme |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87835
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
4,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
Serap Gök Timur
Yarım bayat somun ekmek
Aldığı kadar un
Tuz
İçi:
Bir tutam maydanoz
1 soğan
500gr lor peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İlk başta iç malzeme için maydanozlar doğranır. Soğanlar da ince ince doğranıp biraz tuzla ovalanır. Doğranan malzemeler ve zeytinyağı lor peynirine eklenip karıştırılır. Bayat ekmek biraz su ile ıslanıp ezilir. Üzerine biraz da un eklenerek hamur kıvamına getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Unlanarak servis tabağı büyüklüğünde açılır. İçerisine yarısına gelmek üzere iç malzeme yayılır. Diğer yarısı da üzerine kapatılıp kenarları yapıştırılır. Orta ateşte ısınmış yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirilir. İstenirse daha sonra üzerine tereyağ sürülerek servis edilir.
|
|