4 küçük kabak
2 adet yumurta
Yarım su bardağı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı dolusu mısır unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tane karabiber
Maydanoz
Tuz
Kızartmak için:
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Derin bir kasede yumurtalarımızı çırparak üzerine patates, rende kaşar peyniri, maydanoz, mısır unu, sıvı yağ, karabiber, tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamıza 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz. Harcımızı 1 cm. kalınlığında tavamıza yayıyoruz. Kenar kısımlarını spatulayla düzeltiyoruz. Orta ateşte kapak yardımıyla ters yüz yaparak pişiriyoruz. Fazla yağı varsa süzdürüp servis tabağına alarak dilimleyip servis yapıyoruz.
|