6 muz (sert)
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı portakal suyu
Bulamacı:
125 gr (1 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurtanm sarısı
1 yumurtanın akı
5 çorba kaşığı rafine yağ
125 gr (1/2 su bardağmdan biraz fazla) süt
2 çorba kaşığı toz şeker
Muzların kabuklarını soyup, uzunlamasına ortalarından ikiye keserek, bir tabağa koyunuz. Küçük bir kasede portakal suyu ile şekeri karıştırıp, muzların üstüne dökerek bir kenarda 20 dakika bekletiniz.
Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, ortasına bir çukur açarak, yumurta sarıları ile 1 çorba kaşığı rafine yağ katınız. Sütü, yavaş yavaş akıtıp, sürekli karıştırarak, hepsini una iyice yediriniz. Pürtüksüz bir bulamaç elde edince, kasenin üstünü kapatıp yarım saat bekletiniz. Kızartmadan hemen önce, yumurta akını yumurta teli ile iyice çırpıp, bulamaca katınız.
Orta boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Muzları içinde beklettiğiniz marinaddan çıkarıp, hazırladığınız bulamaca batırdıktan sonra, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp muzların fazla yağını kağıt peçete üstünde süzdürdiikten sonra, üstlerine toz şeker serperek servis ediniz.
Not: Muz tavayı hazırlarken, sert muzlar kullanmaya dikkat etmek gerekir.
|