2 adet günlük yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğort
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 dilim beyaz peynir
1 avuçrendelenmiş kaşar
22 santimlik tavanın çabına uygun şekilde iki adet yuvarlak kesilir. Kalan yufkalar kabaca rulo yapılır ve bıçakla kıyılır. Ezilmiş peynir ve rendelenmiş kaşar eklenir ve karıştırılır. Kesilen ilk yufka yağlanmış tavaya konur. Üzerine kıyılmış yufkalı karışım yerleştirilir.Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ güzelce çırpılır ve gezdirilir. İkinci yuvarlak yufka konur. Kapak kapatılır. Orta ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra kapak yardımıyla cevrilir. 5 dakika daa çevrilir. Pasta keser gibi keserek servise sunulur.
|