Elekten geçmiş yeteri kadar beyaz unu alınız. Bu unu geniş bir hamur tahtasına yığıp ortasını açınız. Ortaya bir miktar tuz, 1 - 2 yumurta, biraz küllü su, adi su ve sadeyağ koyarak güzelce yuğurunuz. Hamur tahtasına un serperek 1 ya da 2 kalın yufka açıp ve yağlayıp katlayınız, tekrar açıp, yağlayıp katlayınız. Böylece 5 - 6 kez açıp katladıktan sonra yine açınız. Hangi içi istiyorsanız yarısına parça parça koyup diğer yarısını üzerine kapatınız. Gerek yarım, gerekse yuvarlak ve gerekse yarı yumurta biçimi, istenen şekilde sahan kapağı ile kesiniz. Alevli ateşte ve tavada kızdırılmış sadeyağın içine bunları üçer beşer atarak, ara sıra tavayı silkelemek şartıyla, böreklerin iki tarafını da nar gibi kızartınız. Kızaran börekleri kevgirli kepçe ile çıkarıp, kevgirde yığarak yağını süzünüz. Sonra kızaran börekleri tabağa dizip sıcak sıcak sofraya getiriniz.
|