1-2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı veya 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
(İsteğe bağlı) karabiber, pul biber
(İsteğe bağlı) sucuk, pastırma, kaşar peyniri, domates, biber vb.
Tavayı orta ateşte ısıtın.
Yağı tavaya ekleyin ve erimesini bekleyin.
Yumurtayı bir kaseye kırın (isteğe bağlı olarak sarısını dağılmadan bırakmak için önce kaseye kırmak iyi olur).
Yağ kızınca yumurtayı tavaya yavaşça dökün.
Tuzunu (ve isterseniz baharatları) serpin.
Beyazı pişip sarısı isteğinize göre (akışkan ya da tam pişmiş) olana kadar pişirin.
Sarısı akışkan kalsın istiyorsanız yaklaşık 2-3 dakika yeterli olur.
(İsteğe bağlı) Kaşar ekleyecekseniz son 1 dakikada üzerine serpin, biraz erisin.

|