Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ağrı Yemekleri > Tavşan Ufalama (Elazığ) (1 adet - 515 defa bakıldı)

Tavşan Ufalama (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavşan Ufalama (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167513
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2022
1,367 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 adet tavşan
12 adet yufka ekmeği
1 kg tereyağı
2 kg kuru soğan
Tuz

Tavşan soyulduktan sonra kanın çekilmesi için karın altında bir gece bekletilir.
Kanı çekilmesi için büyükçe bir kapta suda bekletilir.
Kanı çekilinceye kadar 1 -2 saatte bir suyu değiştirilir.
Tavşanın karın boşluğuna halka doğranmış 3-4 adet soğan bırakılarak karın kısmı dikilir.
Daha sonra şişe takılır, közde çevrilerek pişirilir.
Pişirme esnasında tavşan 10-15 yerinden şişle delinir ve tuzlu su serpilerek pişirme yapılır.
Kanı çekilen tavşan aşağıdaki yöntemlerle de pişirilebilir.
Bir tencerede kanı çekilen tavşan haşlanarak pişirilir.
Fırın tepsisinde, bir bardak su eklenerek kızartılır.
Pişen tavşanın etleri didiklenir.
2 kg soğan yarım ay şeklinde doğranır ve bir tencereye alınır.
500 gr tereyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve tencere ocaktan alınır.
Didiklenmiş tavşan eti soğanların üzerine eklenerek karıştırılır.
Yufkalar (fetir ekmeği) elde veya rondo yardımı ile ufalanır ve geniş bir tepsiye alınır.
Ufalanan yufkaların üzerine didiklenmiş tavşan etleri kavrulan soğanlar ile birlikte dökülür.
Bütün malzemeler karıştırılarak harmanlanır ve tepe şekli verilir.
Kalan tereyağı, bir tavada kızdırılarak tavşan ufalamasının üzerine dökülür.
Tepsi içinde servis edilir.

Not: Tavşan ufalaması bir av yemeği olduğu için Elazığ yöresinde kış aylarında ziyafet yemeği olarak yapılır. Günümüzde tavşan yerine tavuk kullanılarak da her mevsim yapılmaktadır.







Tavşan Ufalama (Elazığ) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Tavşan Ufalama (Elazığ) 515 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort