|
|
Tavuk Ciğeri Sote (düdüklü) |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9526
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006
3,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu tarif için ayrıca ısıya dayanaklı bir sufle tabağına ihtiyaç olacaktır.
300 - 350 gram tavuk ciğeri
Yarım bardak su
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı un
1/2 bardak süt
tuz ve karabiber
4 yumurta, sarısıyla beyazı ayrılmış
Düdüklü tencerede pişirmek için 1- 1/2 bardak su.
Düdüklü tencereye buhar sepetinin ayağını yerleştirin. Tavuk ciğerlerini buhar sepetine koyun ve düdüklü tencerenin içinde ayaklığın üstüne yerleştirin. Suyu ilave edin. Kapatın ve basınç ayarını 2'ye getirin. Buhar çıktıktan sonra 4 ila 5 dakika pişirin. Buharı boşaltın. Ciğerleri çıkarın, biraz soğuduktan sonra ince ince doğrayın, ezerek püre yapın ve bir yana koyun. Düdüklü tencerede kalan sıvıyı süzün. Tereyağını büyük bir tavada düşük ısıda eritin; un ekleyin, düzgün bir hale gelinceye ve kabarcıklar çıkmaya başlayıncaya kadar pişirin. Sütü yavaş yavaş ilave edin ve sos iyice koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan indirip biraz soğumasını bekleyin. Yumurta sarılarını iyice karıştırın. Tavuk ciğerinin üzerine dökün. Derin bir kasede, yumurta beyazları ile bir tutam tuzu, koyulaşıncaya kadar çırpın. Çırpılmış yumurtaları tavuk ciğeri sosuna dikkatle dökün. Hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı 2 litrelik sufle tabağına kaşıkla alın. Yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile gevşekçe kapatın, suflenin kabarması için yer kalacak şekilde iple bağlayın. Doldurduğunuz sufle tabağını sepete yerleştirin. Ayaklığı yeniden düdüklü tencereye koyun, kaynar su ilave edin. Sepeti ayaklığın üstüne koyun. Kapağı kapatın, basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Buharı boşalttıktan sonra hemen servis yapın.
ML® Kuzu Ciğeri Sotesi için tıklayın
|
|
Tavuk Ciğeri Sote (düdüklü) Tarifleri Sakatatlar
|
|