4-5 yaprak kıvırcık salata
4-5 yaprak marul
4-5 yaprak top salata
150 gr. kuzu ıspanak
6 adet tavuk ciğeri
5-6 adet iri çiftlik mantarı
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
1 adet limon
Yeterince zeytinyağı, ayçiçekyağı, sirke, tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Salata yapraklarını iyice yıkayıp sıkarak suyunu süzün. İri iri doğrayın. Bu ara 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı ayiçekyağı, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 adet limonun suyu, tuz ve karabiberi ağzınızın tadına, zevkinize göre çırparak karıştırın. Dereotu ve maydanozu yıkayıp çok ince kıyın. Taze soğanları iri yeşil saplarını atıp, geri kalan kısımlarını çok ince kıyıp hazır edin. Tavada tereyağı eritip, içinde tavuk ciğerlerini ikiye bölerek kızartın. Kızaran ciğerleri tavadan alıp, sıcak bir yerde muhafaza edin. Aynı tavada ince uzun doğradığınız mantarları kızartın. Hazırladığınız salataları sirkeli zeytinyağı içine atıp karıştırın. Çok ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu üzerine serpin. Tavuk ciğerlerini de ilave ettikten sonra tavadaki yağı ile mantarları döküp, sıcak sıcak ikram edin.
|