Polenta için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
1 tutam tuz
Üstü için:
250 gr. tavuk ciğeri
1 adet kuru soğan
4 adet domates
1 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz
Tavuk ciğerini yıkayın, tencereye koyup, suyunu çekene kadar pişirip tereyağı ile kavurun.
İnce doğranmış soğan, limon suyu, karabiber, tuz ve doğranmış domates ekleyip 5 dakika pişirin.
Mikserde mısır unu ve 2 bardak suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
2 adet yumurta, 1 kepçe kadar hazırladığınız polentadan dökün.
İki taraflı hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
Servis tabağına polentaları tek tek koyun.
Üstüne ciğerli içten yerleştirip servis yapın.
|