|
|
Tavuk Çullama |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114107
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2016
1,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 g AYTAÇ - Tabaklı Piliç Derisiz Bonfile
6 adet çekirdeksiz patlıcan
2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
2 adet domates
1 adet iri boy dolma biber
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 Patlıcan, dolma biber ve domatesi ocakta közleyin. İnce ince doğrayın.
2 Maydanoz ve sarımsakları ilave edin.
3 Közleyip, doğradığınız sebzeleri, tavada tereyağında 2-3 dakika tekrar kavurun ve tepsiye yayın.
4 AYTAÇ - Tabaklı Piliç Derisiz Bonfileleri minik küpler halinde doğrayın.
5 Ayrı bir tavada sıvıyağı ısıtın ve küp doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
6 AYTAÇ - Tabaklı Piliç Derisiz Bonfileleri ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika kavurun, sebzelerin üzerine dökün.
7 Kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın.
|
|
Tavuk Çullama Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|