Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > TAVUK GÖĞSÜ SÜPREM (1 adet - 64,603 defa bakıldı)

TAVUK GÖĞSÜ SÜPREM


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TAVUK GÖĞSÜ SÜPREM

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11699
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
1,898 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Tutarı 600 gram gelmek üzere üç tavuğun göğsü,
300 gram süt danaciğeri,
3 tavuk çiğeri,
120 gram margarin yağı,
60 gram un,
100 gram kuzu kuyruk yağı (veya süt danası içyağı),
3 yaprak jelatin,
1 baş küçük soğan,
1 defne yaprağı,
1 tutam kekik,
1/2 litre et suyu,
375 gram kadar çiğ krema,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı :
Tavukların göğüslerini mümkün olduğu kadar eşit boydaki yuvarlaklara bölmeli. Süt danasının ciğerindeki ince zarı çıkarmalı. Tavuk ciğerlerindeki ödleri patlatmadan çıkarıp attıktan sonra bu ciğerleri dana ciğerleriyle birlikte küçük ve uzunca parçalara doğramalı. Bir kuşaneye makineden geçirilerek kıyılmış kuyruk yağını veya iç yağını koymalı. Bunun üstüne 20 gram margarin yağıyle rendelenmiş soğanı, ufalanmış defne yaprağıyle kekiği katmalı. Kabı ateşe oturtmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları hafifçe kavurmalı. Soğan pembeleşlnce ciğerleri kaba atmalı ve bir süre daha karıştırarak bunları kavurmalı. Ciğerleri bir dakika kadar kavurduktan sonra kabın ağzını örtüp bunları on dakika kadar kuvvetli ateşte pişirmeli. Bu süre sonunda kuşanenin ağzını açmalı ve iki dakika daha karıştırarak kaptakileri pişirdikten sonra bunları bir havana boşaltmalı. İyice döverek macun durumuna getirmeli.
Ezmeyi karıştırırken tuzlayıp biberlemeli. Beri yanda eldeki çiğ kremanın beştebirini çırparak köpürtmeli ve bunu karıştırılmakta olan ezmeye azar azar katıp.yedirmeli. Beri yanda bir tavaya 40 gram margarin yağıyle tavuk göğüslerini koyup bunların iki yanlarını da nar gibi kızartmalı. Tuzlayıp biberlemeli ve tavadan alıp bir servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Tavuk göğüsleri iyice soğuyunca bunların üstüne dökülecek ciğerli ezmeyi iyice yaymalı.
Bu arada kalan margarin yağı, un, et suyu, tuz ve karabiberden yararlanarak bir beşamel salçası hazırlar gibi salça hazırlamalı. Salçayı ateşten indirince bunu çabuk çabuk karıştırırken kalan çiğ kremayı azar azar döküp bu salçaya yedirmeli. Hazırlanan salçatavuk göğüslerinin ve ezmenin üstüne dökerek yaymalı. Bunun üstüne de bir kahve fincanı et suyunda kaynatılmış ve soğuk denecek kadar ılıtılmış jelatini dökmeli. Jelatinle yemeğin üstü iyice örtülünce yemeği buzdolabına kaldırmalı ve burada en azından İki saat tutmalı. Yemek vakti gelince tabağı sofraya götürmeli ve soğuk olarak servis yapmalı.






TAVUK GÖĞSÜ SÜPREM Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(1 adet TAVUK GÖĞSÜ SÜPREM 64,603 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort