2 adet işkembe
250 gr tavuk kıyma
Yarım kilo pirimç
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yağ
Kimyon
3 su bardağı su
Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, tavuk kıyma ve yağ biber salçası tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
İşkembeler, peçeteden biraz daha küçük kareler şeklinde kesilir. Her birinin içine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı kadar konulur. Bohça şekline getirilip, yorgan iğnesi ve ipliği ile dikilir.
Bütün işkembeler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir.
3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 40-60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.
|