250 gr tavuk kıyması
100 gr peynir
2 yemek kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 kg. pırasa
1/2 su bardağı süt
1/2 yemek kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Pırasalar yıkanıp, ince doğranır. Bir tencereye margarin ve tavuk kıyması alınarak, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Doğranmış pırasalar da eklenerek kavurmaya devam edilir. Kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, salça ve isteğe göre baharatları eklenerek, karıştırılır ve bir fırın kabına boşaltılır. Çukur bir kapta yumurtalar ve süt iyice çırpılıp, pırasanın üzerine gezdirilir. Üzerine kaşar golot rendesi serpilip, önceden ısıtılmış fırında,golot eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca dilimlenerek servis yapılır.
|