https://www.bim.com.tr
2 tavuk göğüs
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
1 tatlı kaşığı Destan toz biber
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan karabiber
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
3 çorba kaşığı Galeta unu
Yarım paket Binvezir kaşar peyniri
1 paket Pasta Veneta kalem makarna
1 paket Dost krema
1 çorba kaşığı köri
1 avuç Simbat çiğ badem
Taze soğan
Mutfak robotunun haznesine 2 parça tavuk göğsünü yerleştirin. Üzerine 5 diş sarımsağı, birer tatlı kaşığı kimyon, toz biber, tuz, kekik, tereyağı ile 1 çay kaşığı karabiberi, 10 dal maydanozu, 3 çorba kaşığı galeta ununu ekleyip çalıştırın. Macun kıvamına geldikten sonra elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak parçalar koparın. Elinizle açıp ortasına kare kare kestiğiniz yarım paket kaşar peynirden yerleştirin ve köftelere yassı şekil verin.
Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın ve köfteleri kızartmaya başlayın. · Makarna tenceresine 2 litre sıcak su koyup 1 paket kalem makarnayı 8 dk haşlayın. Haşlanan makarnayı geniş bir tavaya alıp üzerine 1 kepçe haşlama suyundan 1 çorba kaşığı köri ile 1 çay kaşığı tuz ve 1 paket krema ekleyip karıştırın.
Makarnayı tabaklarınıza koyup üzerine köfteleri dizin. İnce kıyılmış ve kavrulmuş badem ile taze soğan serpince hazır.
|