500 g tavuk kıyması
1 adet soğan
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı galeta unu
5 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı köfte baharı
Çeyrek demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir karıştırma kabına, but ve göğüs kısmından çekilmiş 500 g tavuk kıymasını ekleyin. 1 adet soğanı ince ince doğrayın. Çeyrek demet maydanozu da ince ince kıyın. Kıymanın üzerine soğanı, maydanozu, 3 çorba kaşığı zeytinyağını, 2 çorba kaşığı yoğurdu, birer çorba kaşığı domates ve biber salçasını, 1 yumurtayı, ıslatıp suyunu sıktığınız 5 dilim ekmek içini, 3 çorba kaşığı galeta ununu ekleyin.
Baharat olarak 1 tatlı kaşığı köfte baharı, 1,5 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzunu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Eğer kıvamı biraz sulu oluyorsa içine 1-2 çorba kaşığı ekstra galeta unu da ilave edebilirsiniz.
Yoğurduktan sonra köfte harcı öyle güzel bir renk alacak ki, bunun tavuk köftesi olduğuna inanamayacaksınız. Hazırladığınız köfte harcından 15 adet büyük köftelere yuvarlayıp, dinlenmesi için galeta unu serpilmiş bir tepsiye dizin. Eğer daha küçük köfteler yapmak isterseniz bu harçtan 30a yakın köfte çıkarabilirsiniz.
Köfteleri pişirmeye başlamadan önce, Fontignac kızartma tavasına az zeytinyağı koyup kızdırın ve köfteleri ilave edip, çevirerek pişirin. Zavallı Piyaz tarifi ve lavaş ekmeği ile birlikte servis etmenizi öneririz.
|