| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuk Masusa | 
 
  | 
usanmaz 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.11.2016 
Mesajlar: 15 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120926 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2016 
2,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 tavuk
 
2 çay kaşığı kuru kişniş
 
Damlasakızı
 
½ çay kaşığı tarçın
 
60 gr tereyağı
 
1 küçük kereviz (kereviz sapı kullanılabilir)
 
1 yemek kaşığı sirke
 
Safran
 
1-2 yumurta
 
 
Tavuğu haşlayın, kemiklerinden ayırıp parçalara bölün. Kişniş, tarçın ve sakızı ilave edin. Hepsini beraber tereyağında kızarıncaya kadar çevirin. İnce kıyılmış kerevizi ekleyin. 1 yemek kaşığı sirkede safranı inceltin ve yemeğe katın. Bir ya da iki yumurta sarısını iyice karıştırıp ilave edin.
 
 
Not: Masusa terimi sirke ile pişirilen yemeklere gönderme yapar. Tarifi verilen yemeğin 14 Haziran 1469 tarihinde II. Mehmedin mönüsünde yer aldığı bilinmektedir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuk Masusa Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |