|
TAVUK PİRZOLASI MAREŞAL (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15580
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
COTELETTE DE VOLAILLE MARECHALE
MALZEME:
1 adet pilicin göğsü
bir çimdik karabiber
2 Kahve fincanı rafine yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
kuşkonmaz bir kutu
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta bir kapta hafif çırpılmış
1 su bardağı galeta tozu
4 ince dilim siyah mantar (trüf) yoksa kullanma
6 çorba kaşığı sos trüf yoksa sos mader
YAPILIŞI :
Tavuk pirzolası yapmak için 1200 gr. civarında yarka piliç olması lâzımdır. Bir piliçten iki adet (iki porsiyon pirzola elde edilir).
Pilicin göğsünü ikiye yarıp kemiklerini temizleyiniz ve derisini soyunuz, tuzlayıp biberleyiniz
Tavuk göğüslerini önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta tozuna bulayınız
Bir tavaya rafine yağını koyup hafif kızdırıp tavuk pirzolalarını tavaya koyunuz, orta ateşte dörder dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarınız
Kuşkonmazları çiçekli kısmını (baş tarafını) orta parmak uzunluğunda kesip sıcak su ile ısıtıp susuz olarak bir sebze servis kabına diziniz
Tereyağını küçük bir tavada kızartıp piliçlerin üzerine döküp üzerlerine birer dilim siyah mantar yerleştiriniz
Yanında ayrı olarak sos trüf veya sos mader ve kuşkonmazan servis ediniz.
|
|