|
|
Tavuk Pita |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc31205
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2008
4,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo Keskinoglu Fileto
3 Adet domates
1 Adet soğan
2 Adet yeşil biber
2 Yemek kaşığı haşlanmış mısır
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Hamur için;
5 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı Tuz
10 gr yaş maya
3 Kahve fincanı ılık su
1 Çay kaşığı toz şeker
Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin.
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Hazırlamış olduğunuz mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Filetoları kuşbaşı doğrayın. Bir tencereye koyun. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra 2 çorba kaşığı tereyağında 10 dakika kavurun. İçine ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Domatesleri ve biberleri küp şeklinde doğrayıp soğanlı karışımın içine ilave edin. Bu karışımı kısık ateşte 45 dakika pişirin. Pişmesine yakın içine mısır tuz, kekik, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Daha önceden pişirmiş olduğunuz pideleri bir bıçak yardımıyla ortalarını açarak içlerine tavuklu harcı doldurun ve servis edin.
|
|
Tavuk Pita Tarifleri Keskinoğlu Yemek Tarifleri
|
|