https://acunn.com
1 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
3 adet yufka
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 talı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Tavuklar küp küp doğranır. Tereyağı ve sıvı yağ eklenen tavada tavuklar pişirilir. Pişirilen tavuğa, toz biber, tuz ve karabiber eklenir. Tavuk piştikten sonra ocaktan alınır. Bu aşamadan sonra yufka hazırlanmasına geçilir. Yufkalar şişlerin enine olacak şekilde kesilir. Şiş yardımıyla yufka rulo haline getirilir. Yapışması için sonunda fırça ile su sürülerek kapatılır.
Şiş yufka rulosunun içinden çekilerek çıkartılır. İçi boş klan yufkalar bir parmak genişlinde kesilir. Sonra yufkalar kızgın yağ içerisinde altın sarısı renk tonuna dönene kadar kızartılır. Kızarmış yufkalar bir tabağa alınır. Üzerine çırpılmış yoğurt, sotelenmiş tavuk serilir. Son olarak da tere yağında kızartılan nane, pul biber ve toz biber üzerinde gezdirilerek servise hazır hale gelir.
|