Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hindi Tarifleri > Tavuk Sote (23 adet - 525,414 defa bakıldı)

Tavuk Sote


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Sote

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178897
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı




2 kaşık sıvı yağ
½ kg kuşbaşı tavuk göğsü
1 tane soğan
1 tane yeşil biber
1 kapya biberi
1 tane domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane

Öncelikle yanmaz bir tavanın içine zeytinyağını alın ve üzerine tavuklarınızı koyun. Yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Pişen tavukların üzerine ince ince doğradığınız soğanları alın ve karıştırın. Yeşil biber ve kaypa biberini de doğrayıp üzerine koyduktan sonra pişirmeye devam edin. Doğradığınız domatesleri de ekleyin. Sulanan yemeğiniz biraz suyunu çekince baharatlarını da ekleyin. İyice karıştırın. Yaklaşık 15 dakika arada karıştırarak pişirin. Piştikten sonra sıcak servis edin.


Tavuk Sote

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179116
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
30 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı veya yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su

Tavuk göğüslerini ince şeritler halinde doğrayın. Doğradığınız tavukları bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek karıştırın. Bu şekilde baharatların tavuklara iyice nüfuz etmesini sağlayın.
Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin. Biberleri de uzun şeritler halinde doğrayın.
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Yağ ısındıktan sonra doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra tavukları tavaya ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar, orta ateşte pişirin. Bu işlem yaklaşık 5-7 dakika sürecektir.
Tavuklar piştikten sonra doğranmış biberleri ekleyin. Biberler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Bu aşamada soya sosunu ekleyebilirsiniz. Soya sosu yemeğe ekstra bir lezzet katacaktır.
Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Bu sayede bütün malzemeler birbiriyle iyice özdeşleşecektir.


Tavuk Sote

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179271
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024
18 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo kemiksiz tavuk incik
2 adet büyük yeşil biber
3 adet küçük domates
4 -5 diş sarımsak
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Karabiber

Kuşbaşı doğranmış tavukları, rengi beyaz olana kadar biraz yağ ile kavuralım ve ardından çok küçük doğranmış soğanları ekleyelim. Altı kısık bir şekilde tavuklar suyunu salıp geri çekene kadar kavuralım. Daha sonra küçük doğranmış biberler ve sarımsakları ekleyip bir 15 dk da öyle kavuralım. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri salça ile beraber ekleyelim. 1 su bardağı kadar su ekleyip pişmeye bırakalım. Kontrollü olarak tuz ve baharatları ekleyip tavuklar pişene kadar pişirelim.

Not: Genellikle sote için tavuk göğsü kullanılıyor ancak ben onu çok tatsız tuzsuz ve lezzetsiz bulduğum için tercih etmiyorum.






Tavuk Sote Tarifleri Hindi Tarifleri



(23 adet Tavuk Sote 525,414 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası