MALZEMELER
1 litre kadar tavuk suyu (haşladığınız tavuğun suyu)
1 adet tavuk budu ve 1 adet tavuk gögüs eti
1 cay bardagi tel sehriye
Yarim limon suyu
1 yumurta
Tuz ve kuru nane
YAPILIŞI
Tavuk etlerini Borcam tencerede 1 litre suda haşlayın, suyu azaldıkça üzerine az az ekleyin, kaynadiktan sonraki kalan suyun bir litre olmasi gerekir. Etleri sudan çıkarıp ufak ufak parcalayin. Et suyunu kaynatmaya devam ederek içine tel şehriyeleri ve etleri ekleyin. Şehriyeler kaynadıktan sonra bir kapta yumurta sarısını ve yarım limon suyunu çırpın, çorbanın suyundan birkaç kaşık alarak buna ekleyin ve ılıtın. Daha sonra çorbaya ekleyin. Naneyi ve tuzunu da katarak bir iki taşım daha kaynadıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "mustafa b." tarafından gönderildi. 22.07.2019
|