|
Tavuk ve Üzümlü Tortelini |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc4223
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. Tortelini
1 Tavuk
1 havuç
1 kereviz
1 soğan
1 defne yapragi
Bir miktar margarin
5 çorba kasigi sizma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
20 gr. un
100 gr. yesil üzüm
100 gr. rendelenmis parmesan peyniri
1 litre et suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu parçalara ayirip üzerine tuz ve karabiber serpin. Sebzeleri iri iri
kiyip margarin ve siviyagi erittiginiz bir tavada defne yapragi ile birlikte 10
dakika kadar kavurun. Unu sürekli karistirarak ilave edin. Etsuyunu
ekleyip kisik ateste et kemikten ayrilacak duruma gelene dek 1 saat kadar
pisirin. Eti karisimin içinden alip kemiklerini ayiklayin ve küçük parçalar
halinde dograyin. Kalan karisimi püre haline getirip tuz ve karabiberle
tatlandirin. Et parçalarini ekleyin. Üzümleri ikiye bölüp 3 dakika kadar
kalin tabanli bir tavada kavurun. Parmezan peynirini kalin tavada harli
ateste 15-20 saniye kadar eritin. Ardindan peyniri ters çevrilmis bir
kasenin üzerine dökün. Böylece peynir kasenin seklini alacaktir. 1 dakika
bu sekilde bekletin. Bu islemi üç kez tekrarlayin. Torteliniyi tuzlu suda
haslayip suyunu süzdükten sonra sosla harmanlayin ve peynir kaselerinin
içine yerlestirin. Üzerini üzümlerle süsleyin.
|
|