|
Izgara Tavuk Köftesi |
 |
tuluhan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc97391
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2014
1,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk kıyması
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı galeta unu
Sivribiber, domates
1 çorba kaşığı acı biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Öncelikle kasaptan kemiksiz tavuk eti alın ve evde kendiniz kıyma haline getirin. Mutfak robotunda çekin ve kıymanız hazır. Köfteyi yapmak için tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta unu da ekleyin. Bu karışıma irice köfteler halinde şekil verin. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse soğan salatası ile tabağa alınıp, yanında közlenmiş domates ve biberler dizilip servis yapılabilir.
|
Izgara Tavuk Köfte |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156389
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.beypilic.com.tr
Göğüs Kıyması 1 kg
Sarımsak 2 Diş
Yumurta 2 Adet
Maydanoz Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
Dereotu Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
Kimyon 100 gr
Yenibahar 100 gr
Yarım Ekmek İçi veya Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Soğan 1 Adet İri (Rendelenecek)
Margarin 250 gr
Servis İçin:
Patates 2 Adet
Yeşil Biber 6 Adet
Göğüs kıymamızı diğer köftelik malzemelerle karıştırdıktan sonra 10 dakika karışımınızı dinlendiririz. Köftemize şeklini verdikten sonra ızgara veya tavada pişirilip patates kızartmasıyla beraber servis yapılır.

|
Izgara Tavuk Köfte |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2442 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184532
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tavuk kıyması (tercihen göğüs veya but kıyması)
1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Derin bir kaba tavuk kıymasını alın.
Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, baharatlar, maydanoz ve yağı ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmak köftenin daha iyi tutmasını sağlar.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yassı şekil verin.
Izgara tavanızı veya mangalınızı önceden ısıtın.
Köfteleri her iki tarafı altın rengini alana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

|
|