İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Sazan Balığı
1 Adet Tavukgöğsü
1 Adet Soğan
½ Adet Limon
1 Çay Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Karabiber
½ Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1,5 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
(mevsimindeyse 3 Adet Domates)
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
Sazanın baş ve kuyruk kısmı kesilir, derisi yüzüldükten sonra 4-5 parçaya kesilir.
Yuvarlak bir tepsiye zeytinyağı dökülür, üstüne dilimlenen balık ve kuşbaşı doğranan tavuk eti ilave edilir.
Soğan halka halka, limon kabuğu soyulmadan küçük küçük doğranır ve tepsiye konur, daha sonra malzemelerin üzerine un serpilir.
Bir kapta salça ve tüm baharatlar karıştırılır, balıkların üstünden geçene kadar suyla birlikte tepsiye dökülür ve harlı ateşte tepsinin kapağı kapatılmadan pişirilir.
|