500 g Kuşbaşı tavuk
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı Tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı Duru İnce Pilavlık Bulgur
Yıkanmış tavuğu 5 su bardağı su ile ateşe koyun.
Pişmesine yakın tuzun yarısını ilave edin.
3 su bardağı tavuk suyunu ocağa koyun, kaynayınca kalan tuz ve bulguru ekleyin.
Önce orta, sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alın. 6 yemek kaşığı yağı kızdırıp pilavın üzerinde gezdirin.
Peçete örtüp kapağı kapatarak 20 dakika demlendirin.
Diğer tarafta, kalan 2 yemek kaşığı yağı kızdırın ve haşlanan tavukları ilave edip kızartın.
Pilavın üzerine döküp servis yapın.
|