|
TAVUKLU EKMEK DOLMASI |
|
külkedisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2007
Mesajlar: 34
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16177
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2007
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tavuk
2 Çorba kaşığı sade yağ
5 Dilim kuru ekmek
2 Kahve kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı sade yağ
1 Kahve kaşığı kırmızı biber
Beş dilim ekmeğin kabuklarını çıkarın. İçlerini ovucunuzda ufalayın. Tavaya iki kaşık yağ koyun. Ekmek kırıntılarını bu yağda hafif pembelo şene kadar kızartın. Tuz ve biberi ekleyin. Sonra ekmek içini bir tepslyo yayarak orta ateşteki fırına sürün ve iyice kurutun. Tavuğu iyice yıkayıp kurulayın. İçine kurumuş ekmek kırıntılarını doldurun Tavuğun karnını dikin veya sicimle rosto gibi bağlayın. Fırın tepsisine iki kaşık yağı ve tavuğu oturtun. Orta sıcaklıktaki fırında tavuğu iyice pişene kadar bırakın. Tavuk pişince tepsiye fırından alın iplik veya sicimini kesin. Tavuğu kayık tabağına koyun. Tepsideki yağını üstüne dökerek servis yapın.
|
|