Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 400 gr tavuk eti (göğüs eti tercih edilmeli), 100 gr salam, 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 4 yumurta, I demet maydanoz, 2 litre tavuk suyu (et suyu da olabilir), I baş soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 limonun suyu, yeteri kadar tuz.
Yapılışı: Haşlanmış tavuk eti ve salamı kıyılır. Maydanoz ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Soğan rendelenir. Bir kaba kıyılmış tavuk eti ve salam, doğranmış maydanoz, rendelenmiş soğan, yeteri kadar tuz ve karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri konur. Üzerine üç yumurta kırdıktan sonra yoğurulur. îyice yo-ğurduktan sonra fındık iriliğinde küçük köfteler yapılır. Tavuk suyu tencereye konup kaynatılır. Su kaynayınca, hazırlanmış köfteler yavaşça suya boşaltılır. Orta ateşte köfteler 10-15 dakika kadar pişirilir. Köfteler pişince porselen bir kâseye bir yumurta kırılır ve limon suyu konur, iyice çırptıktan sonra karıştırmaya ara vermeden kaşık kaşık sıcak çorba suyu ilave edilir. On kaşık tavuk suyu ilavesinden sonra hızlı hızlı kanştırarak terbiye tencereye boşaltılır. Bir dakika kadar kaynattıktan sonra, ateşten indirip sıcak sıcak servis yapılır.
|