Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > TAVUKLU HARMAN KEBABI (1 adet - 90,628 defa bakıldı)

TAVUKLU HARMAN KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TAVUKLU HARMAN KEBABI

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13014
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2007
2,770 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1+1/2 kiloluk bir yarka,
200 gram kültür mantarı
1/2 kilo patates,
küçük 1 kutu konserve İç bezelye veya 250 gram taze iç bezelye,
2 körpe havuç,
2 sap kereviz,
1/2 bardak ılıtılmış sadeyağ,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 bardak et suyu,
1 bardak süt,
1 çorba kaşığı domates salçası,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
bir fiske cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini çıkardıktan sonra tütsüleyin ve bol akarsuda iyice yıkayın. Sonra kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölün. Elinizi limonlu suda tutarak mantarların zarlarını çıkarın. Saplarının toprağa değen kısımlarını da kesip attıktan sonra ince dilimlere bölün. Bir tencereye 30 gram sadeyağla 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Rendelenmiş soğanı katıp kabı orta ısılı ateşe oturtun. Soğanlar ölmeye başlayınca iyice yıkandıktan sonra kıyılmış kerevizi ve dışı kazındıktan sonra rendelenmiş kavucu katın. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Sonra bir kenara bıraktığınız tavuk parçalarını tencereye atın ve sebzelerle birlikte karıştırarak tavuk parçalarının her yanını iyice kızartın.
Etler kızarınca tencereye mantar dilimleriyle kıyılmış maydanozu katın. Mantarlar diriliklerini kaybedinceye kadar karıştırmaya ara vermeyin. On dakika kaynadıktan sonra bir fincan ılık tavuk suyunda veya et suyunda salçayı eritin, bunu da tencereye boşaltın. Gerekirse bir-iki fincan daha ılık et suyu katın ve tencerenin kapağını örterek etler iyice pişinceye kadar kabı ateşte tutun. Beri yanda bir tencere tuzlu suda patatesleri iyice haşlayın. Sonra kabuklarını soyup pompresde ezip püre durumuna getirin.
Püreyi bir tavaya koyun. Üzerine tuzunu, biberini serptikten sonra kalan yağı katın ve karıştırarak yağı patates ezmesine yedlrin. Sonra tahta bir kaşıkla karıştırarak patates ezmesine azar azar kaynar sütü katın. Sütü patatese yedirip püreyi iyice kabarttıktan sonra bunu sıkma şırıngasına koyun.
Pişmiş tavuk etiyle salçasını servis tabağına boşaltınca patates püresini- tabağın çevresine yuvalar biçiminde sıkın. Her yuvanın içine de ayrı bir kapta daha önceden haşlayıp 15 gram yağda sote edilmiş bezelyeleri yerleştirin ve böylece sıcak sıcak servis yapın.






TAVUKLU HARMAN KEBABI Tarifleri Kebaplar



(1 adet TAVUKLU HARMAN KEBABI 90,628 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort