Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bilecik Yemekleri > Tavuklu Kabak Dolması (1 adet - 3,730 defa bakıldı)

Tavuklu Kabak Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Kabak Dolması

Kezban Bacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2016
Mesajlar: 38
Şehir: Batman
Kısa URL: https://ml.md/lc138638
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2018
579 defa indirildi / yazdırıldı




Tavukgöğsü 500 gram
Dolmalık kabak 1 kilogram
Pirinç 1 su bardağı
Domates 1 adet, orta boy
Yeşilbiber 3 adet
Sıvı yağ/zeytinyağı 1 çay bardağı
Tereyağı 2 yemek kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı
Domates salçası 1 yemek kaşığı
Sarımsak 2 diş
Su 2-3 su bardağı

Kabakların kabukları kazınır ve ortadan ikiye bölünerek içleri çay kaşığı yardımı ile oyulur.
Kabaklar kızgın sıvı yağda kızartılır. İçlerine tuz ve karabiber serpip iç harcının yapımına geçilir. Soğan ile sap kısımları kesilen ve çekirdekleri çıkarılan biberler küçük küçük doğranır, yağda iyice kavrulur.
Sonra tavukgöğsü küçük küçük doğranır ve o da içine eklenir. Ardından kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domates, sarımsak, karabiber ve tuz atılır ve kavrulur.
Domatesler eriyip kavrulunca içine salça, ayıklanan ve yıkanan pirinç, baharatlar ve bir çay bardağı su koyulur, suyunu çekince ocak kapatılır. Hazırlanan tavuklu harç, kabakların içlerine doldurulup domatesle kapak yapılır. Tencerenin dibine yaklaşık 2 ya da 3 bardak su eklenip kısık ateşte kaynatılır.
Pirinç piştiğinde ocak kapatılır.







Tavuklu Kabak Dolması Tarifleri Bilecik Yemekleri



(1 adet Tavuklu Kabak Dolması 3,730 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort