1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır yağı
2 adet tavuk göğsü
6 adet kabak
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet havuç
2 çorba kaşığı bezelye
1 kahve fincanı su
Tavukları ince şerit biçiminde doğrayın. Tavaya sıvıyağı alıp, tavukları kavurun. İnce şerit doğranmış havuç, biber, küp doğranmış soğan ve bezelyeyi ilave edin. Hepsini iyice soteleyin. Daha sonra bir kaşık un serpip, biraz daha kavurun. 1 kahve fincanı su ilave edip, sosun koyulaşmasını sağlayın. Sosun tadına bakarak dilerseniz tuz ve baharat ilavesi yapın. Diğer tarafta kabakların üzerini kazıyıp 5 dakika haşlayın. Üzerinden boylamasına bir kapak kesin. İçini oyup, fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Tavuklu harcı içine doldurun. 180 derece fırında, kabaklar kızarana dek pişirin. Dilerseniz domates sos ile servis yapın.
ML® Ciğerli Karnıyarık için tıklayın
|