https://www.sagliklitavuk.org
4-5 tane yazdan kurutulmuş kavun kabukları
2 domates
3 tane yeşil dolmalık biber
4 tane tavuk but
3 tane taze yeşil biber
1 kuru soğan
1 tane acı kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 büyük domates
Karabiber, tuz, kuru nane, kuru kekik, yenibahar, kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı kıyılmış badem
2 yemek kaşığı kendir tohumu
Maydanoz
1 fincan bulgur
1 fincan zeytinyağı
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Öncelikle kuru kavun kabuklarını düdüklü tencerede düdük öttükten itibaren 20 dk. haşlayın, bir kenara alın.
Robotta soğan, sarımsak, biberleri çekin, tencereye koyun.
Domatesi robotta çekin.
Zeytinyağda soğan ve biberleri kavurun, bademler ve kendir tohumu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domates ekleyin, kemiklerinden sıyırıp minik minik doğranmış tavuk etini ve bulguru ekleyip domatesin suyu ile pişirin. Çok gerekirse biraz su eklenebilir.
Baharatları ve salçayı ekleyin. En son kıyılmış maydanozu karıştırın. Hazırlanan iç kavun kabuğunun içine doldurulup iple sarın. Biberler ve domatesler de doldurulup tencereye koyun. Salçalı suyu hazırlayın, zeytinyağ ile birlikte tencereye koyup üstüne bir tabak kapatarak pişmeye bırakın.
Yoğurt veya çiğ yeşil kabak salatası ile servis yapın. Servis sırasında kavun kabuğuna sarılan ipi keserek çıkarın ve dilimler halinde doğrayın.
|