Melikgazi Belediyesi
3 tane kereviz
1 kg tavuk göğsü
1 baş soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 kase mantar
Renkli taze biber (kırmızı, sarı, yeşil) olabilir
200 gr kaşar rendesi
½ limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
BAŞAMEL SOS:
1,5 Su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
tuz
karabiber
Kerevizler kabuğu soyularak içleri oyulur, kararması için limonlu suda bekletilir. Diğer tavada kavrulur. Su, tuz, şeker, az sıvı yağ ile kapaklı tencerede kerevizler haşlanır. Ortalarına kavrulan iç doldurulur. Beşamel sos dökülür. Domates dilimi ve kaşar rendesi ile 200 derece fırına verilir. Kaşar eriyene kadar 10-15 dk pişirilir.
|