10 adet büyük boy kırmızı soğan
150 gr. tavuk kıyması
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
6'şar dal maydanoz ve dereotu
1'er çay kaşığı kimyon ve nane
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Soğanları soyup üst kısımlarından birer parmak kesip düzleştirin. Daha sonra soğanın dıştaki iki katı kalacak şekilde, içlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltın. Pirinci diri kalacak şekilde haşlayın. Kıyma, pirinç, küp küp doğramış domates, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, kimyon, nane, karabiber ve tuzu yoğurup soğanların içine paylaştırın. Dolmaları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp fırın kabına koyun. Kaba bir buçuk su bardağı sıcak su koyun. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
|