Esma Şimşek
1 adet orta boy lahana
1 tavuk (tabii ortamda yetişmiş)
3 su bardağı pirinç
1 baş soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı yağ
1 demet maydanoz
2 domates
1 limon suyu
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Nane
Tuz
Lahana yaprakları haşlanır. Diğer tarafta yıkanan pirincin içerisine soğan, domates ve maydanoz ince ince kıyılarak ilâve edilir. Ayrıca, limonun, yağın, salçanın, sarımsağm ve baharatların yarısı da eklenir. Hazırlanan karışıma tavuğun göğsü kıyma yapılarak katılır. Hazırlanan iç ile lahana sarılır, tencereye dizilirken, sarmanın aralarına geriye kalan tavuk parçalar halinde konulur. Tencereye kaynar su konup, sarma pişirilir. Üzerine yağ, salça, sarımsak, nane, pul biber ve limon suyu ile hazırlanan sos dökülür.
|