|
|
Tavuklu Mantı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60888
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2011
1,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 tane yufka
1 bardak sıvıyağ-su karışımı
haşlanmış tavuk (didiklenmiş)
tuz, karabiber (tavuğu tatlandırmak için)
2 bardak tavuksuyu
1 kase sarımsaklı yoğurt
üzeri için;
tereyağ
toz kırmızı biber
Öncelikle tavuk haşlanıp didiklenip tuz ve karabiberle tatlandırılacak , daha sonra ortadan 2 ye ayrılan yufkalar hafifçe yağlı su ile ıslatılıp tavuklu harç konup sıkı sıkı sarılarak dik olarak tepsiye dizilecek,tüm yufkalar bitince fırınlanacak 2 bardak tavuk suyu dökülüp 5 dak kadar fırında çekmesi beklenecek. Çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ile servis edilecek.
|
|
Tavuklu Mantı Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|