|
|
TAVUKLU PANCAR |
|
depar
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2009
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc35363
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2009
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 çay bardağı haşlanmış nohut
bir demet pancar
1 çorba kaşığı sirke
10 adet arpacık soğanı
7 adet sivribiber
4 diş sarımsak
500 gram kuşbaşı tavuk eti
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı mısırözü yağı
Öncelikle pancarları tuzlu ve sirkeli suda haşlayın. Yapraklarını da atmayıp ayrı yerde haşlayın. Bu arada arpacık soğanları bütün olarak ayıklayın. Tencereye mısırözü yağını alın. Soğanları, ince doğranmış sivribiber ve sarmısağı da katıp soteleyin. Buna kuşbaşı tavuk etleri ekleyip, 5 dakika kadar soteleyin. Soya sosu, tuz, karabiber, kimyon ve limon suyunu katın. Bu arada haşlanmış pancarları da küçükçe doğrayın. Yapraklarını da ince kıyın. Tavuklu malzemeye ekleyin. Nohutları da ilave edip orta ısıda, 2 çay bardağı su ilavesi ile pişirin. 10-15 dakika kaynatın. Pişen yemeği 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Not: Dilerseniz mısır tanesi ve ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
|
|
TAVUKLU PANCAR Tarifleri Hindiba Tarifleri
|
|