|
|
TAVUKLU PATATES DÖVMESİ |
|
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48104
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2010
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 haşlanmış tavuk
1 soğan
tavuk suyu
1 kg patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 bardak süt
Haşlanmış ve soğutulmuş tavuğun göğüs eti ayrılıp ceviz büyüklüğünde muntazam parçalar halinde doğranır. Tencereye soğan çentilip bir kaşık yağla ateşte pembeleşinceye kadar çevrilir. Doğranmış etler içine atılır. Karıştıra karıştıra kızarmaya yüz tutunca biraz un serpilip çevrilir. Üzerinden yağı alınmış tavuk suyu etlerin üstüne çıkıncaya kadar koyulup biraz baharat serpilir. Diğer tarafta patates haşlanır, soyulur, presten geçirilip bir kaşık tereyağ, lüzumu kadar tuz ile bir tencereye koyulur. Tavuğun göğüs eti lif lif ayrılıp tencereye atılır. Süt yedirilip bir kepçe ile dövülür. Tavuk göğsü kıvamında ezme olunca yemek tabağının ortasına boşaltılır, sıcak sıcak servis yapılır.
|
|
TAVUKLU PATATES DÖVMESİ Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|