500 gr kemikli tavuk parçaları
3 çorba kaşığı yağ
Yarım kg patates (ince dilimlenmiş)
1 adet soğan (ince dilimlenmiş)
4 adet domates (kabuğu çekirdekleri alınmış incekıyılmış)
Çeyrek su bardağı tavuk suyu
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı biber
1 tutam kara biber
1dal defne yaprağı
Tavukları bir tencereye koyun; üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave edip 30 dakika kadar haşlayın. Bir tavaya yağı ekleyin; patatesleri yağda 5 dakika çevirip bir kenara alın. Aynı tavada, haşlanmış tavukları yaklaşık 2 dakika kavurup bir kenara alın. Aynı tavada, önce soğanları 3-4 dakika kavurun, sonra domatesleri ilave edip 2 dakika ateşte tutun. Çeyrek su bardağı tavuk suyunu ekleyip, baharatı koyun, kaynatın. Tencereye önce patatesleri, sonra tavukları, sonra domatesli harcı düzgünce döşeyip, kısık ateşte 1 dakika pişirin.
|