|
|
Tavuklu Pilav |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc65557
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Tavukları yıkayıp, 1 litre kadar suda düdüklü tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlayınız. Yağı pilav tenceresine koyunuz ve kızdırınız. 2 su bardağı suyu tavaya koyup, kaynatınız. Kaynayan suya yıkanmış pirinçleri ekleyiniz ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ediniz. Su tekrar kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pirinç tüm suyu çekene kadar pişiriniz.Pişen tavuğu didikleyip pilavın üzerinde sıcak servis ediniz.
|
|
Tavuklu Pilav Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|