|
Tavuklu Pirinç Pilavı (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104938
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2015
1,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Haşlanmış Tavuk
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Şehriye
Tuz
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Su
Yayvan bir tencere içine sıvıyağ ve tereyağı eklenerek ateşe konulur. İçine şehriye dökülerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Önceden ayıklanıp yıkanan hazır haldeki pirinç ilave edilerek kavrulur. Dört su bardağı su ve tuz eklenerek pişirilir. Ağzı, hava almaması için sıkıca kapatılarak dinlendirilir. Üzerine haşlanmış tavuk konularak servis yapılır.
Not: Pilav, isteğe göre su yerine tavuk suyuyla da pişirilebilir.
|
|