|
|
Tavuklu Sebzeli Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111292
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2015
1,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
2 Su Bardağı Yasemin Pirinci
3 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
1 Adet Kuru Soğan
400 g Tavuk Eti
2 Adet Kırmızı Kapya Biber
1 Adet Sarı Dolmalık Biber
2 Adet Havuç
1 Limon (Yarısı Pirinci Islatmak Yarısı da Pişirmek İçin)
3 Diş Sarımsak
2 Çay Kaşığı Zerdeçal
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Tarçın
2 Kaşık Maydanoz
1 Su Bardağı Taze Kişniş
Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin.
15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Beceli ekleyin ve ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar pişirin, sarımsağı ekleyin.
Sırasıyla zerdeçalı, kimyonu ve tarçını ekleyin.
Küp küp doğradığınız tavukları tencereye ilave edin, hafiften renk alıncaya kadar kızartın.
Tencereden alıp başka bir tabağa koyun ve üzerini örtün.
Kibrit çöpü büyüklüğünde rendelediğiniz kırmızı, sarı biberleri ve havucu ilave edip pişirmeye devam edin.
Sebzeler suyunu bırakınca süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin, yarım limon suyunu ekleyin.
2 tablet Knorr Tavuk Bulyonu 3 bardak sıcak suda eritip tencereye ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 20 dakika pişirin.
10 dakika dinlendirip ince doğradığınız maydanozu ve tavukları katın.
Taze kişniş ile servis edin.
|
|
Tavuklu Sebzeli Pilav Tarifleri Hint Yemekleri
|
|