1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranıp, blendırda püre haline getirilmiş)
1 küçük defne yaprağı
350 g patlıcan (her biri boylamasına 2'ye, yarım parçalar da yeniden boylamasına 2'ye kesilip, iri doğranmış)
3 küçük kabak (kazınıp, her biri boylamasına 2'ye, yarım parçalar da yeniden boylamasına 2'ye kesildikten sonra, iri doğranmış)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 2,5 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 2,5 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
500 g tavuk göğsü (bütün deri ve kemikleri alınıp, kuşbaşı doğranmış)
Taze soğanlar, sarımsaklar ve çiçekyağını ateşe dayanıklı bir tencereye koyup, tencereyi % 50 ısıtılmış fırına vererek, 2 dakika pişirin. Sonra tencereyi fırından alıp, içine domates püresi, defne yaprağı, patlıcanlar, kabaklar, dolmalık biber parçaları, kekkik ve biberiyeyi ekleyerek, yavaşça karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, 4 dakika pişirin. Karıştırıp, tencerenin kapağını yeniden kapatarak, 4 dakika daha pişirin.
Bir kâsede tuz, karabiber ve tavuk parçalarını karıştırıp, fırındaki tencereyi alarak, tavuk parçalarını sebzelere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, yeniden % 100 ısıtılmış fırına vererek, 5 dakika pişirin (tavuk parçaları bu süre içinde yeterince pişmemişse, 1 - 2 dakika daha pişirin). Tencereyi fırından alıp, defne yaprağını çıkararak atın. Türlüyü büyük bir çorba kâsesine aktarıp, servis yapın.
|