Malzemeler (4 kişilik)
1 paket Pastavilla Rigatoni
200 g tavuk göğsü
1/2 demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarımak
1 büyük dilimlenmiş brokoli
2 büyük kırmızı dolmalık biber
50 g dolmalık fıstık
tereyağı
200 ml krema
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Sarımsağı, soğanı ve dolmalık biberi zeytinyağında 10 dakika çeviriniz ve tavadan alınız. Aynı tavada dolmalık fıstıkları hafif kızarıncaya kadar ceviriniz ve soğan, biber karışımına ilave ediniz. Brokoliyi suda haşlayınız. Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayınız ve fıstıkları kızartığınız tavada yaklaşık 4 dakika yüksek ateşte kızartınız ve kenara alınız. Kremayı tavaya koyunuz, koyulaşıncaya kadar yaklaşık 4 dakika kaynatınız. Bu arada Pastavilla Rigatoni’yi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız, süzünüz ve hazırladığınız diğer malzemler ve maydanozu ile karıştırarak 3 dakika sote ediniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız ve sıcak olarak servis yapınız.
|