2 adet tavuk but (küçük kuşbaşı doğranmış)
4 adet orta boy kereviz ( temizlenip haşlanmış ve içi oyulmuş; sapları ve oyulan içi kullanılacak)
1 kahve fincanı Nuh’un Ankara pilavlık bulgur
2 adet havuç (kabukları soyulmuş ve küp doğranmış)
1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
4 adet domates (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 bardak bezelye (haşlanmış)
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 adet limon (temizlenen kerevizlerin limonlu suya alınması için)
Yarım bağ dereotu, temizlenmiş, ince kıyılmış
Soğanlar, sarımsak ve havuçlarla birlikte yağda kavrulur.
Tavuklar eklenip kavrulur.
Bulgur eklenir kavrulur ve domatesler eklenir.
Ayırmış olduğumuz kereviz sapları ve içi ince doğranıp eklenir.
Bezelye, Tuz ve karabiber eklenip pişirilir.
Haşlanan kerevizler fırın tepsisine alınıp içine hazırlanan içten doldurulur.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika fırınlanır.
Çıkınca dereotu ile servis edilir.

|