Dana kaburga eti 1 kg
Sarımsak 3-4 dis
Taze biberiye 2-3 dal
Taze kekik 2-3 dal
Zeytinyağı 3 yemek kasığı
Tatlı kırmızı toz biber
2 yemek kasığı
Pul biber 1 çay kasığı
Tane karabiber 1 çay kasığı
Deniz tuzu 1 tatlı kasığı
Su ½ su bardağı
Kırmızı toz biberi dana kaburgaların her yerine elinizle ovalayarak yedirin.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna getirin ve zeytinyağını hazneye dökerek kızmasını bekleyin.
Kızan yaga 4-5 parçaya böldügünüz sarımsak ve taze baharatları atın.
Üstlerine kaburgalarınızı,kalan baharatları ve tuzu ilave ederek etlerinizi her tarafı ince bir kabuk baglayacak sekilde mühürleyin.
Mühürlenen etleri hazneden alın ve hazneye tandır aparatını yerlestirin. Aparatın üzerine kaburgalarınızı koyun ve suyu ilave ederek Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’nin kapağını kapatın. Gurme Sef’i Tandır moduna getirerek pisirme süresini 1 saat olarak ayarlayın.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
Pisen etlerinizi servis kasesine alın. Haznenin dibinde kalan sosu içerisinden taze kekik ve biberiye dallarını çıkardıktan sonra etlerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|